Skip to main content

Instruktioner för formgivare

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna om vad man ska tänka på när man levererar grundfiler till oss. Du kan också ladda ner färdiga InDesign-mallar som förenklar din arbetsprocess.

Viktigt om ditt original

Bildens upplösning

StorlekBetraktningsavståndUpplösning
< A10,3 – 1m200dpi
A1 – 2m1 – 5m80 – 100dpi
2 – 3m5 – 10m50 – 70 dpi
> 5m> 10m10 – 30dpi

Filformat

Vi kan ta emot original som pdf från såväl PC som Mac. Motiv som är bild utan text kan vi även ta emot som psd, tif eller jpg.

Öppet dokument (ai, indd, med flera)

Om du levererar ett öppet dokument från t.ex. InDesign är det viktigt att du monterar högupplösta bilder och även ser till att allt som dokumentet länkar till i form av typsnitt, logotyper och bilder kommer med till oss. Vi ser gärna att ni gör textkonturer på text. Packa allt med t.ex. Stuffit eller Winzip.

Skicka filer

Original kan levereras till oss via e-mail (helst inte större än 5 Mb), FTP (ftp.expoimage.se), länk till utdelad Dropboxmapp, CD, DVD eller USB-minne. Vid problem med filöverföring kan man prova www.sprend.com eller www.wetransfer.com. 
Max filstorlek 2GB.

Vi kan hjälpa dig!

Vi kan hjälpa dig att konvertera öppna dokument till PDF, scanna bilder, göra layout, konvertera original, lägga ihop bilder, retuschera med mera.

Frågor?

Kontakta oss på info@expoimage.se eller 08-564 104 70.

Ladda ner mallar för InDesign

Om du vill kan du ha dessa mallar som grund när du ska leverera filer till oss. I mallarna finns färdiga mått och byggstenar som du kan kan fylla med ditt eget innehåll.

Scene Ultralight är en typ av tygvägg.
Ladda ner

Roll-Up 1000
Ladda ner

Roll-up 850
Ladda ner

Pop-up 4×3 Straight
Ladda ner

Pop-up 4×3 Curved
Ladda ner

Pop-up 3×3 Straight
Ladda ner

Pop-up 3×3 Curved
Ladda ner

PlasticBox III
Ladda ner

Beach Flag 450
Ladda ner

Beach Flag 350
Ladda ner

Beach Flag 230
Ladda ner